Volksuniversiteit Veenendaal

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LESCANDI

Scandinavische thrillers

Scandinavische thrillers
Cursuscode: LESCANDI

Zweden is niet alleen populair als vakantieland. Menig lezer pakt steeds vaker een boek van een Zweedse schrijver en dan met name een thriller of detective.

De laatste jaren zijn de Zweedse misdaadromans haast niet aan te slepen. Denk aan de Millennium reeks van Stieg Larsson, inmiddels voortgezet door David Lagercrantz, of aan de boeken van de inmiddels overleden Henning Mankell over inspecteur Kurt Wallander. Maar ook oude getrouwen als Sjöwall & Wahlöö (“Martin Beck”) worden nog steeds verkocht.

Vanwaar dit succes? Schrijven Zweedse auteurs beter of leuker dan sommige anderen? Is het de Zweedse (leef)omgeving die aanspreekt? Ligt het aan de thematiek? Had de Millennium-trilogie überhaupt een vervolg moeten krijgen? Vragen om bij stil te staan en dat doen we graag! In deze lezing komen verschillende schrijvers aan bod die, met name de laatste jaren, veel gelezen worden in Nederland. Menig boek is inmiddels verfilmd. Daarnaast zijn er veel populaire Scandinavische series.

Het zwaartepunt van de lezing ligt bij Zweden maar er wordt ook aandacht besteed aan andere Scandinavische thriller-auteurs zoals Arnaldur Indriðason, Jo Nesbø, Karin Fossum, Jussi Adler-Olsen, Gard Sveen, Samuel Bjørk en Leena Lehtolainen.
Scandinavist drs. Patrick Stunnenberg neemt je mee op een reis door Scandinavië te beginnen op IJsland om uiteindelijk via Noorwegen en Denemarken bij Finland en Zweden uit te komen.

Hjärtligt välkommen!

Dinsdag 5 februari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 5,00
Dhr. (Patrick) Stunnenberg
20:00 - 22:00
Locatie: Cultuurfabriek (klik hier voor de adres gegevens)
(Patrick) Stunnenberg
(Patrick) Stunnenberg