Volksuniversiteit Veenendaal

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEBREXIT

De toekomst van Europa na de Brexit

De toekomst van Europa na de Brexit
Cursuscode: LEBREXIT

Als het aan de Britse regering ligt is op 29 maart 2019 de Brexit een feit en verlaat Groot-Brittannië de EU. In deze lezing gaat Europa-deskundige Walter Pfeil in op de gevolgen van deze Brexit voor zowel Engeland als de rest van de Europese Unie.

De lezing start met een korte inleiding, waarin wordt verteld wat je niet op het NOS-journaal hoort.

Wat maakt de EU uniek. Wat zijn haar krachtbronnen. Hoe gaat zij te werk. Op basis van welke rechtsgrondslag. Wat wil ze bereiken. En wat betekent zij voor de rest van de wereld.

Vervolgens komt uitgebreid de actualiteit van de Brexit aan de orde. Wat zijn nu de echte gevolgen, maar wat zijn ook de kansen. Hoe denken de overige 27 EU-lidstaten over de Brexit. In ieder geval lijken zij, na een diepgaande blik in de spiegel, te hebben gekozen voor de vlucht naar voren en verdieping van de onderlinge samenwerking. De hervormingsvoorstellen, inclusief de standpunten van onze Europarlementariërs komen hierbij aan bod.

De lezing wordt afgesloten met een blik op de aanstaande Europese verkiezingen. Op basis van persoonlijke interviews geven de parlementariërs aan wat je zelf het beste kunt doen om het beleid in Europa te beïnvloeden. Tijdens de lezing is er volop ruimte voor het stellen van vragen.

Donderdag 21 februari 2019
1 lezing van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 5,00
Dhr. W (Walter) Pfeil
19:30 - 22:00
Locatie: Cultuurfabriek (klik hier voor de adres gegevens)
W (Walter) Pfeil
W (Walter) Pfeil
Walter Pfeil (1959) is Europa-deskundige en verbonden aan Stichting EU Research en Educatie (Eured). Sinds 1995 houdt Eured zich vanuit een onafhankelijke positie bezig met Europa. Zij verzorgt gastlessen, lezingen en cursussen, en verstrekt advies. Zij richt zich op het verkleinen van de kloof tussen Brussel en de Europese burger.