Boedapest

Cursus code: KCBOEDAP

In deze lezing neemt Geert van Boxtel je mee naar de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. 

Wie de stad bezoekt maakt kennis met een stad vol prachtige gebouwen, paleizen, pleinen, kerken en parken en de lezing is een mooie voorbereiding voor een bezoek aan deze ‘tweedelige’ stad: Boeda en Pest.

De architectuur van de stad is beïnvloed is door de Habsburgse barok en Weens historisme, maar ook door Aziatische culturen, Osmaanse tradities en Sovjetmonumenten. Door haar woelige historie bleef er van de Romeinen, gotiek en renaissance weinig over. Karakteristiek voor deze stad is een cultuur van koffie- en badhuizen, en originele vroegmoderne- en organische gebouwen.
In Boeda zijn het barokke koninklijk paleis met middeleeuwse resten en Hongaarse kunst, het neo-romaanse Vissersbastion, de Matyaskerk en het Gellerthotel in Jugendstil niet te missen.
Prominent in de binnenstad van Pest zijn het neogotische Parlement en de classicistische Stephansbasiliek. Ook de Postspaarbank, Gresham Palace en de Parisi-galerijen zijn bijzonder de moeite waard. Ook in de aangrenzende wijken is veel moois te zien: de Grote Synagoge, de Opera, het Kunstmuseum met o.a. Spaanse meesters, de Szechenyi-baden en het Vajdahuyad-kasteel. Folklore en Art Nouveau zijn te vinden in de Muziekacademie, het Kunstnijverheidsmuseum, het Geologisch instituut en de dierentuin. 

Meer informatie: 
  • Deze activiteit is gepland, u kunt zich inschrijven.
  • Op donderdag 15 maart 2018 van 20:00 uur tot 22:00 uur
  • 1 lezing van 2 uur
  • Prijs: € 10,00
  • Docent: Dhr. (Geert) van Boxtel
  • Locatie: Spectrum (klik hier voor de adres gegevens)